tiistai 8. toukokuuta 2007

1303/4056

Luvut voivat olla joskus masentavia, ne eivät valehtele. Numerot kertovat liikaa totuuksia. Tänään oli tylsää ja harrastin hiukan matematiikkaa. Sairasta eikö vain? Rupesin miettimään huvikseen paljon ihmisellä on viikkoja elämänsä aikana keskimäärin. Jos nykyinen elin-ikä on keskimäärin 78 vuotta, niin viikkoja olisi yhteensä 4056. Laskin tuossa, että olen hukannut jo niistä 1303 viikkoa. Eli käytännössä noin 32%. Mietin samalla, muuttuuko elin-iän noustessa elämän laatu, vai onko paremmat päivät jo takana? Voiko tuon edes laskea noin karkeasti, jos arvokkaimmat hetket olisivatkin jo historiaa. Itsestäni tuntuu välillä siltä, että olen hukannut jotain tai en elä tarpeeksi täysillä. Ehkä olen elänyt jo 50 %, jos myöhemmät vuodet eivät olakaan saman arvoisia? Ehkä se vain tarkoittaa, että minun pitäisi nostaa omia elinolosuhteita paremmaksi. En tosiaan tiedä mikä niissä olisi vikana, mutta voidaanko sitä olla koskaan täysin tyytyväisiä mihinkään? Mutta miksi pitäisi tyytyä vähempään?

Ehkä joku minua reilusti vanhempi henkilä katsoo kiikkustuolissa läppäri kourassa (jos kukaan nyt lukeekaan tätä), että kirjoittaapa tuo nuori pöhköjä. Myönnän että pari ruuvia minulta on kyllä jo tippunut (tai niitä ei ole ollut koskaan).

World of Warcraft lunasti absoluuttista aikaa 3/4056 elämästäni (vaikka oikeasti se olisi ehkä 10/4056 luokkaa), jos olisin palannut tuota aivan putkeen ilman unta ja ruokaa. Tuli mielenhäiriö ja lopetin tuon pelin pelaamisen. Rupeaako sen jälkeen elinolosuhteet paranemaan? Onko mulla sit Elämä?

Ei kommentteja: